Брод со повеќе од 50 мигранти потона во либиските води

Loading...

Брод со повеќе од 50 лица потона во либиските територијални води, соопшти високиот комесаријат за бегалци на ОН.
Точната локација на несреќата не е прецизирана, објави УНХЦР на Твитер. Либија е една од главните појдовни точки за африканските мигранти кои бегајќи од сиромаштијата и војните се обидуваат преку Средоземното Море да стигнат до Европа.

loading...