Бројот на вкупно заболени во светот од Ковид-19, НАДМИНУВА 25 МИЛИОНИ, а на починатите – 850.000

Loading...

Според најновите податоци, заклучно со вчера 30.08 бројот на заболени со Ковид-19 во светот надмина 25 милиони, а бројот на починати од почетокот на пандемијата достигна до 850.000 луѓе.

САД имаат најголем број инфицирани, со над 6 милиони случаи и 187.000 смртни случаи. По САД e  Бразил со 3,8 милиони инфекции и над 120.000 смртни случаи.

На третото место по бројот на случаи во светот е Индија со 3,6 милиони регистрирани инфекции и 64.600 смртни случаи, а на четвртото место е Русија со 990.000 инфекции и 17.000 жртви.

loading...