Бројот на заболени во Соединетите држави надмина седум милиони, а повеќе од 200.000 луѓе починаа

Loading...

Во Соединетите држави, бројот на заразени со вирусот надмина седум милиони, само неколку дена откако бројот на смртни случаи во таа земја надмина 200.000.

 Според статистиката на агенцијата Ројтерс во САД, повеќе од 700 луѓе умираат секој ден од вирусот ковид-19, повеќе од 400 000 се разболуваат, а кога станува збор за бројот на случаи, најголемиот број случаи, повеќе од 800 000, е регистриран во Калифорнија. 

На Средниот Запад, со исклучок на Охајо, има забележително зголемување на бројот на случаи од средината на септември, најмногу во Јужна и Северна Дакота, а сите нови случаи во двете држави се поврзани со трки со мотори.

loading...