Бројот на невработени во Шпанија надмина пет милиони

Loading...

Бројот на регистрирани невработени во Шпанија порасна во февруари за 1,2 отсто во однос на претходниот месец, односно за 59.444 лица, соопшти во понеделникот шпанското министерство за труд.

Со новоевидентираните невработени лица вкупната бројка на невработени во Шпанија достигна пет милиони.Стапката на невработеност во шпанија според последните истражувања изнесува 26 отсто.
Макфакс
Бројот на регистрирани невработени во Шпанија порасна во февруари за 1,2 отсто во однос на пре

loading...