Бугарија го одобри Протоколот за Северноатлантскиот договор

Loading...

Исто како што во 1992. година Бугарија прва ја призна Македонија како независна држава, и сега бугарската Влада прва го одобри нацртот на Протоколот за Северноатлантскиот договор, објави БГНЕС.
Владата во Софија го овластила привремениот шеф на Постојаната делегација на Бугарија во НАТО да го потпише пристапниот Протокол.

 

loading...