Бугарските плажи празни: Лежалка е 5 евра, а добиваш само вода

Loading...

Бугарските туристички работници се жалат на лошата турстичка сезона. Причина за тоа е што закупците на плажите наплаќаат 10 лева за изнајмување лежалка, па затоа плажите зјаат празни. За 5 евра туристите е добиваат само шишенце минерална вода.
Празните лежалки говорат за тоа дека годинава е драстично намален бројот на туристи, а особено е алармантна состојбата во Албена и Сончев брег.

loading...