Важен празник за сите кои се викаат Елена: Ова денес треба да го направите

Loading...

Македонската православна црква и нејзините верници слават празник посветен на светиот император Константин и неговата мајка, царицата Елена.
Се верува дека овој празник е многу важен за сите жени по име Елена. На тој ден, треба да отидете во црква и да запалите свеќа за мачениците кои ги дадоа своите животи во одбрана на христијанството.
Обичајот вели дека трипати треба да се миете со света црковна вода и така ќе го исчистите вашето тело и ќе се излечите од болести.

loading...