Вака изгледаат дланките на здравствен работник од инфективно

Loading...

Вакви се рацете на здравствен работник од инфективно кога ќе ги симне ракавиците, откако му завршува смената, стои во фејсбук пост кој се споделува на социјалните мрежи.
Добро бе имате ли осет за овие луѓе? Пред се’ ве прашувам вас кои сте неодговорни и себични!? Може да се случи, не дај боже, утре оваа рака, овој човек на вас да треба да ви спасува живот или на некој ваш близок… но дали ќе биде способен за тоа, пишува под постот.
Во објавата се апелира да не се оптоварува здравствениот систем и да не се исцрпуваат здравствените работници со нашата негрижа.

loading...