Ваучери вредни 200 евра ќе бидат доделени на сите граѓани на Словенија

Loading...

Ваучери вредни 200 евра ќе бидат доделени на сите граѓани на Словенија

Бесплатни туристички ваучери за ноќевања во домашно сместување, воведени пред еден месец во Словенија, околу 130.000 луѓе користеле со тоа направиле промет од 20 милиони евра, според податоците објавени од словенечката влада во понеделникот. Владата притоа изрази задоволство од резултатите на мерката.

Повеќето ваучери кои им беа доделени на над два милиони жители не се искористени сеуште и допрва треба да бидат потрошени, а најдоцна до крајот на оваа година. Оваа мерка за помош на домашниот туризам беше прифатена од граѓаните како многу популарна.

* * * * Следете не на Фејсбук. * * * * Имаме интересни содржини секој ден, сите не се објавуваат на сајтот!!
loading...