Вашиот бивши се жени?!

Loading...

Доволно ви е тешко да бидете singl особено ако сте опкружени со парови, уште па и откривате дека вашиот бивши (единствената и никогаш непрежалена љубов) планира да се ожени. А како вчера да сте раскинале! Причина доволно силна да ве фрли во самосожалување? Се прашувате себеси дали некогаш ќе најдете нова љубов? Дури и ако воопшто не сте размислувале повторно да бидете со него,ова сепак може да ви ја сруши самодовербата,особено поради фактот што тој “преживеал 'без вас.
 
Вратете ја самодовербата
 
Запишувајќи три работи кои не сте ги сакале кај него,потсетете се себеси зашто на крајот на краиштата и сте раскинале. Фактот што немора да се справувате со работи кои не ги сакате има терапевтско значење. Исто така, потсетете се и на тоа колку задоволства може да ви пружи слободата која моментално ја имате. Наместо да паднете во депресија, направете нешто што ќе направи да се чувствувате поубаво. Ова е вистинско време да размислите што очекувате од животот, како сакате тој да изгледа, како го замислувате идеалниот партнер, што најмногу цените кај себе… Вашите одговори ќе ви помогнат да си ја вратите самодовербата сознавајќи што сакате и на кој начин да го постигнете тоа.
 
Брзо подигнување – Направете си коктел,удобно сместете се на фотеља и повторувајте:  ” Јас сум совршена,паметна и пред мене стојат многу можности. Животот е совршен!”Доволно ви е тешко да бидете singl особено ако сте опкружени со парови, уште па и откривате дека вашиот бивши (единств

loading...