Вее снег на Брач, а невремето создава проблеми и во Шибеник 

Вее снег во Брач: Вклучен црвен аларм во регионот

Студениот бран и ниските температури пристигна во Далмација, но малкумина очекуваа снег. Според „Далмацијаданас“, снег паѓа на врвот на Брач, на Видова Гора.
Температурата на некои места паднала помеѓу 10 и 15 Целзиусови степени во однос на оние од изминатиот викенд, па во регионот е вклучен црвен аларм.
“Слободна Далмација“ пишува дека снегот паѓа и на Клис и на планините над 800 метри.