Вечерва најзагадено во Скопје

Loading...

Скопје и вечерва се гуши во загаден воздух. Во неколку скопски општини регистрирани се екстремно високи концентрации на ПМ 10 честички.
Кај Ректоратот во Скопје се измерени 334 милиграми на метар кубен, додека во скопски Карпош 248 милиграми на метар кубен.


Инаку освен Скопје енормно загадени вечерва се и неколку градови во Македонија.
Во Битола се измерени 306 милиграми на метар кубен, Куманово 270, а во Струмица 253 милиграми на метар кубен, вечерва исто така загадено е и Кавадарци.

loading...
Loading...