Видео: Девојка без рака е новата Мис Ајова

Loading...

Иако е родена без левата подлактица, 23-годишната Никол Кели одлучила да се занимава со уметност, за да може постојано да биде на сцена и да му докаже на цел свет дека има доверба во себе и е прекрасна и покрај се, и на тој начин да помогне и на останати лица со хендикеп.
Така, прекрасната девојка не само што успеала да ја добие круната за Мис на Ајова, туку ќе се натпреварува и за круната за Мис на САД. Таа е прва личност со инвалидитет која учествувала на натпреварување од ваков тип. Инаку, Никол е упорна девојка која ништо не ја запира. Таа до сега се занимавала со бејзбол, со танцови, скокови во вода, а и стажирала на Бродвеј минатото лето, и е упорна во што и да прави, така што може да очекуваме уште многу од неа. Секоја чест за Никол.Иако е родена без левата подлактица, 23-годишната Никол Кели одлучила да се занимава со уметност, за да може постојано

loading...
Loading...