Видео: Застрашувачки пад на авион на аеромитинг во Мадрид

Loading...

Во попладневните часови во понеделник, се урна авион на аеромитинг во близина на Мадрид, при што тешко бил повреден пилотот на авионот. Потпаролот на аеродромот Куатро Вјентос, кој се наоѓа југозападно од Мадрид, изјави дека на митингот присуствувале повеќе од 3 000 луѓе во мигот кога се урнал авинот по што од падот се создала голема огненан топка.
Државната телевизија РТВЕ ги прикажа снимките на кои се гледа висок столб од чад  над хангарот врз кој се урна авинот. Потпаролот на аеродоромот додаде дека никој освен пилотото не настрадал во несреќата. Останати детали за несреќата за сега не се познати.Во попладневните часови во понеделник, се урна авион на аеромитинг во близина на Мадрид, при што тешко бил повреден пи

loading...