ВИДЕО: ”Каде сте Македончиња” ечеше синоќа во Грција од старо и младо! Браво за Македонците таму!”

Loading...

Навистина е прекрасно да се гледаат веселбите на нашинците во Егејска Македонија. Стотици Македонци вијат оро и пејат “Каде сте македончиња”, секоја чест!
Иако со децении угнетувани и без признати основни права, Македонците на југот од Македонија и понатаму ја негуваат традицијата, обичаите, македонската песна и оро.
Погледнете ја оваа прекрасна Македоснка веселба подолу.

loading...
Loading...