ВИДЕО: Куќа во Србија која ги воодушеви сите!

Loading...

Во близина на електраната, на карпата во реката Дрина била изградена куќа која неодамна доби повеќе внимание, и стана исклучително вирусна одкога беше објавена фотографија на унгарската фотографка Ирина Бекер.
Нејзината фотографија беше објавена во “National Geographic”, како една од најдобрите фотографии во август минатата година. “Мило ми е што мојата фотографија направи оваа мала куќа да стане позната ширум светот”, вели Бекер.
Во Србија, куќата е популарна туристичка дестинација за неколку децении, дури и номинирана за едно од седумте чуда на Србија.
“Оваа куќа е изградена во 1968 година. Не беше лесно да се изгради. Но успеав со помош на моите пријатели, “рече нејзиниот сопственик. По нејзината слика која се прошири брзо интернет и интересот за куќата на Дрина станува се поголем.Во близина на електраната, на карпата во реката Дрина била изградена куќа која неодамна доби повеќе внимание, и стана

loading...