ВИДЕО: Магнетна смеса која голта се пред себе

Loading...

Смесата содржи милиони феромагнетни честички, а видеото покажува како го вовлекува магнетот кој е составен од неодимиум, железо и бор.
Овој магнет е многу силен – ако дел од човечкото тело се најде помеѓу овие магнети или помеѓу магнет и метална површина може да предизвика сериозни повреди, па дури и фрактури на коските. Иако се чини дека смесата брзо го голта магнетот, видео е всушност снимано неколку часа, а забрзаниот ефект го покажува фотографијата. 
Смесата содржи милиони феромагнетни честички, а видеото покажува како го вовлекува магнетот кој е составен од неодимиу

loading...
Loading...