Видео-Уметнички дела од гума за џвакање

Loading...

Една украинска уметничка станала позната откако почнала од гуми за џвакање да прави портрети.
Уметничката Ана Софија Мавејева најпрво ги сортира гумите по бои, па потоа ги загрева и ги лепи на платно.
Од оваа необична техника таа направила портрети на покојниот Стив Џоб за кој и требале 1000 гуми за џвакање и на Елтон Џон кој го направила со само 250 гуми за џвакање.
За еден портрет како што е на Елтон и било потребно околу недела дена, додека за портретот на Стив три недели! Таа вели дека трудот и се исплател. 
Извор: Mondo 
Една украинска уметничка станала позната откако почнала од гуми за џвакање да прави портрети.
Уметничката Ана Софија Мавејева најпрво ги со

loading...