Видео: „Like“ за во Гинис

Loading...

Властите во градот Лулеа покренале акција за обид за поставување рекорд во правење најголема рака на мраз.
Вкупно 2.493 жители на градот се собрале на ледот и формирале облик на рака со подигнат палец, односно популарниот „Like“.

Граѓаните со ова се обидоа да се запишат во Гинисовата книга на рекорди, но и да прослават што популацијата во градот дошла до 75.000 луѓе.
„Ова е начин да се запавуваме, но и да покажеме дека сме горди на својот град“, вели градоначалникот Карл Петерсен. Тој додава дека градот со ова ја поздравува и Facebook копманијата која неодамна токму во овој град отвори канцеларии.Властите во градот Лулеа покренале акција за обид за поставување рекорд во правење најголема рака на мраз.

loading...