Вистината за козметиката на Авон – вознемирувачко видео

Loading...

Козметиката на Авон нѝ е позната бидејќи секогаш нуди голем број на производи за цени достапни за нашиот пазар,а нашата доверба ја имаат заслужено со честите кампањи за рак на дојка кои ги има по страниците на нивните каталози.
Кој би помислил дека зад нивните шарени страници исполнети со прекрасни модели се крие грозоморна тајна од која ќе ве полазат морници. Кој би помислил дека компанија која промовира акција за собирање на средства за толку хумана цел, зад крајниот производ крие брутални убиства.
Еве што ПЕТА има да каже за Авон:
“Во почетокот на 2012 стана јасно дека Авон не само што не престана да тестира производи врз животни, туку инвестираше повеќе во постапката. Бидејќи во Кина вивисекција не е забранета, всушност и е задолжителна, за да биде дозволено продуктот да се најде на пазарот, многу компании решија да се повлечат од Кина. Но ова не важи и за Авон. Тие продолжуваат да ја користат тамошната ефтина работна рака за производство на својата козметика и секоја година убиваат помеѓу 80 000 и 100 000 животни во името на печалбата“.
Се надеваме следното видео ќе ве натера да погледнете во декларацијата следниот пат кога ќе купувате козметички производ и ќе размислите за што ги давате вашите пари.Козметиката на Авон нѝ е позната бидејќи секогаш нуди голем број на производи за цени достапни за нашиот пазар,а нашат

loading...
Loading...