Вистинска мапа или карта на светот (Меркаторовата верзија е неточна)

Loading...

Мапата од која што го учиме светот е НЕТОЧНА. Тоа е Меркаторовата верзија, која што секаде се употребува.

Сепак е многу далеку од реалноста.

Подолу вистинската верзија. И споредете сами.

Оваа проекција се нарекува ПИТЕРСОВА и е многу различна од Меркаторовата.

* * * * Следете не на Фејсбук. * * * * Имаме интересни содржини секој ден, сите не се објавуваат на сајтот!!
loading...
Loading...