Виц: Единица по македонски јазик

Loading...

Ромче, Македонче и Албанче добиле единици по македонски јазик и ги носат тестовите на своите татковци.
Македонецот му вели на детето:
– Ништо тато, ништо. Ти учи си англиски!
Албанецот му вели на своето:
– Ништо сине, ништо – Македонскиот во Албанија нема да ни треба.
А Ромот го фатил на клоци синот:
– Ќе те искршам бе имаш ли ум во главата! Македонците ќе се иселат во странство, Албанците ќе прават голема Албанија – само ние ќе останеме тука, а ти единица по македонски ќе ми носиш…

loading...