Ви донесуваме 2 совета за како подолго да ви траат контурите со шминка: Искористете ги овие трикови и ќе бидете безгрижни!

Loading...

Контурирањето на лицето е едно од потешките области на шминката, иако не изгледа така. Постојат два начина на контурирање, а тоа е со прав и течна контура. Овој пат, ќе зборуваме малку повеќе за контурирање со прав во летната сезона.
Токму топлината го интензивира потењето, кожата е во состојба да ослободи повеќе себум, така што кожата станува мрсна и сл. Постојат решенија за да се избегнат надворешни фактори кои ја нарушуваат веќе применетата шминка.
Имате две опции:


Првото е дека ако вашата кожа не испушта многу себум, нанесете многу малку производ за контурирање бидејќи вашето лице ќе биде помалку под стрес и ќе го добиете посакуваниот ефект на контура.
Ако вашата кожа испушта многу себум и брзо ги „апсорбира“ производите, слободно нанесете го производот на лицето и покрај топлината, бидејќи тоа нема да ја наруши саканата идеја.

loading...
Loading...