Вклучете го магдоносот во исхраната, помага за сите овие работи

Loading...

Магдоносот има силно изразени диуретички својства, односно тој помага уринарниот систем да функционира со полна брзина.
Исклучително е богат со калциум, фосфор, натриум, железо и витамини.
Благодарение на тоа, магдоносот го зајакнува имунитетот на човекот и така се зголемуваат заштитните сили на организмот.
Освен тоа, сепак, конзумирањето на магдонос е исклучително важно за добрата состојба на бубрезите и целокупното функционирање на уринарниот систем

loading...