Владата го објави распоредот на ограниченото движење за викенд, се разликува од предлогот на Филипче?

Loading...

Владата го објави распоредот на ограниченото движење за викенд, се разликува од предлогот на Филипче?

Имено Филипче предлагаше да се оди со ФУЛ КАРАНТИН сите три дена, во обид да се спречи ширењето на КОРОНА ВИРУСОТ. Сепак денеска се објавени поинакви сатници за ограничување. На што се должи тоа не се знае? Одлуката за сатницата подолу:

Ограничување на движењето на граѓаните на територијата на целата држава за време на првомајските празници (1, 2 и 3 мај – петок, сабота и недела):

12:00 – 14:00 – за лица до 18 години

05:00 – 11:00 – за лица над 67 години

05:00 – 14:00 – сите останати #ЗаштитиСе #СедиДома

* * * * Следете не на Фејсбук. * * * * Имаме интересни содржини секој ден, сите не се објавуваат на сајтот!!
loading...