Владата одлучи да се отворат Амбасада во Атина и Генерален конзулат во Солун

Loading...

Според соопштението на владината прес-служба одлуката за отворање на Амбасада во Атина и Генерален конзулат на Република Северна Македонија во Република Грција, со седиште со Солун е донесена на вчерашната 118-та седница на Владата.
Како што е наведено во соопштението одлуките ќе започнат да се применуваат со влегувањето во сила на Одлуката за прогласување на амандманите XXXIII, XXXIV, XXXV, XXXVI на Уставот на Република Македонија.

 

loading...