Влатко Ѓорчев побара повеќе права за Албанците?

Влатко Ѓорчев побара повеќе права за Албаниците? И не само тоа, туку и изразија загриженост за истите, во контекст дека немаат доволно права. Навистина прво мислевме дека се работи за хумор или сатира, но потоа се уверивме дека навистина, со цел памет, се изговорени овие пароли.
Не ни е јасно само на што се темелат. Албанците во Македонија имаат повеќе права а никакви обврски како никаде во светов. Да потсетиме дека досега нема правосилна пресува за Албанец функционер во последните 15 години, се разбира со препознатливо име… Имаат се. Од пратеници, министри, директори, уставни судии па до нотари и извршители. Не ни текнува позиција која ја немаат буквално запоседнато на сметка на другите жители на оваа измачена и со корупција поклопена држава. И сега на Влатко му текнало да бара повеќе права. За што бе другар Влатко? За да правите коалиција утре? За тоа ли ви треба ова глупирање?