ВМРО-ДПМНЕ ги објави кандидатите за претседател

Loading...

Денес ВМРО-ДПМНЕ ги соопшти кандидатите за претседател на државата. Ако се земе предвид дека дел од апликациите би можеле да стигнат и по пошта конечниот број на апликанти ќе биде познат деновиве. До архивата на партијата до сега пристигнати се овие кандидатури:

Филип Петровски -доктор на политички науки
Гордана Силјановска-Давкова – универзитетски професор
Влатко Ѓорчев – правник
Илија Димовски – професор во пензија
Сашо Кутлешовски -доктор по земјоделски науки
Горан Ангелов – пратеник и поранешен градоначалник
Ѓорѓи Манасков – претседател на Стопанската комора за енергетика
Никита Шектуковски – професор на Математичкиот факултет
Васко Костов – фармацевтски техничар

 

 

 

 

 

loading...