Внимавајте да не истурите сол и не поминувајте под скали: Утре е петок 13, еве што никако не смее да правите

Loading...

Многумина веруваат дека бројот 13 носи несреќа уште од библиските времиња. За Јуда, кој го предаде Исус Христос, тој тврдеше дека е 13-тиот гостин на последната вечер, па дури и денес се верува дека не е добро да се биде тринаесетти гостин на масата.
Колку број 13 се смета за „баксузен“ говори и фактот што многу светски аеродроми немаат писти, излети, ниту седишта на авионот под тој број, па ако сте суеверни овие неколку работи би требало да не ги правите утре.
Утре е Петок 13-ти ден кој се смета за баксузен, ова не смеете да го правите:
Внимавајте да не истурите сол, не поминувајте под скали, ако кажете нешто лошо чукнете во дрво.
Се смета дека утре не треба да допрете буба-мара, и не треба да го прекрстувате приборот за јадење.

loading...
Loading...