Вознемирувачки фотографии од Загреб, земјотресот направи вистински хаос

Loading...

Два силни потреса, првиот со јачина од 5,3 степени во 6:24 часот, а вториот од 5 степени во 7:00 часот, го погодија денеска рано наутро Загреб и предизвикаа штети на некои згради. ХРТ јавува дека има и повредени. Имаше и трет удар со јачина од 3,7 степени во 7:41 часот.
Епицентарот на првиот удар бил седум километри северно од Загреб, а на вториот – десет километри северно од градот.


Во некои делови од градот нема струја и вода.
Овие фотографии по земјотресите ги објавува хрватскиот јавен сервис ХРТ

loading...