ВОНРЕДНА СОСТОЈБА: Што значи тоа и колку време може да трае?

Вонредна состојба настанува кога ќе настанат големи природни непогоди или епидемии. Постоењето на вонредна состојба на територијата на Македонија или нејзин дел го утврдува Собранието по предлог на претседателот на … Продолжи со читање ВОНРЕДНА СОСТОЈБА: Што значи тоа и колку време може да трае?