Во Британија почна продажба на лут чили сос со ефект како убод од тарантула

Loading...

За мазохистички настроените луѓе кон лутото, британска фирма пушта во продажба нов чили сос кој „имитира реакција“ од убод од тарантула, објави весникот Метро.
Новиот продукт е „Scientific Steve’s Venom Chilli Sauce “.
Лутиот додаток кон јадења е така направена да имитира реакција од убод од отровната тарантула од видот Psalmopoeus cambridgei.


Симптомите се мускулни грчења и силна болка. Новиот продукт е во продажба од англиска фирма со седиште во Кент.
– Во сосот има компонента која е еднаква по сила со тој на отровот на пајакот, вели Стивен Трим, директор на фирмата. Сосот чини 6,5 фунти.

loading...