Во Дебар се врати коронавирусот, во Кичево првпат тројца новозаразени

Loading...

За првпат од појавата на коронавирусот во земјава, во еден ден во Кичево се регистрирани тројца новозаразени граѓани. Во Дебар пак, се врати коронавирусот и за само едно деноноќие има 18 нови случаи. Вкупниот број на заболени од коронавирусот во Дебар е 29.
Во Кичево станува збор за две помлади и една постара личност. Тројцата се со лесна клиничка слика и сите се наоѓаат во домашна изолација.

loading...