Во Дубаи се гради парк на тема Куранот

Loading...

Познато е дека Дубаи умее да направи многу за да привлече што повеќе туристи. Изгледа таму се заситија од туристи од западот кои ги привлекуваа во милиони, па сега преминуваат на туристи од исламска вероисповед.
За таа цел Дубаи ќе додаде уште еден парк во колекцијата на многуте модерни паркови, овојпат малку позраличен, посветен на светата книга на исламот, Куранот.
Проектот за паркот вреди 7,3 милиони долари и ќе вклучува растенија кои се спомнуваат во светата книга, како и ќе постои климатизиран тунел со разни приказни од случувањата од Куранот.
Овој проект можеби ќе предизвика повеќе жени од Обединетите Арапски Емирати на кои верата им забрануваше да го посетат Дубаи, да заминат во модерниот град.  Познато е дека Дубаи умее да направи многу за да привлече што повеќе туристи. Изгледа таму се заситија од туристи од з

loading...
Loading...