Во невреме во Јордан загинаа 18 ученици

Loading...

Најмалку 18 ученици загинале, 35 деца се повредени, а повеќемина се водат за изчезнати.
Децата со автобус оделе на екскурзија во Јордан кога се соочиле со големото невреме. Автобусот бил однесен во поплавата предизвикана од изобилните дождови.
Несреќата се случила на 50 километри западно од главниот град Аман во областа на Мртво Море. На барање на јорданската Влада израелската војска испратила голем тим за спасување и хеликоптери во Јордан.

loading...