Во она семејство каде има љубов, сѐ може да биде простено

Loading...

Не можеме да ги избираме своите браќа, сестри и родители. Со нив растеме, созреваме и од нив учиме. Тие се нашето најголемо богатство.
Ова се неколку убави цитати за семејството.
На крајот на денот, во семејството во кое има љубов, сѐ може да биде простено.
Семејството е најважната работа на светот.Не постои ништо што може да нѐ изнервира, но и направи среќни како нашето семејство.


Кога целиот свет ќе ни сврти грб, луѓето кои ќе останат покрај нас – тоа е нашето семејство.
Сите среќни семејства наликуваат едно на друго. Сите несреќни семејства, се несреќни на свој начин.
Што можеме да направиме за мир во светот? Да одиме дома и да го сакаме своето семејство.
Ништо подобро не може да направи таткото за своите деца, освен тоа да ја сака нивната мајка.
Домот е каде сме најсакани, а најлошо се однесуваме.
Само жената може да создаде семејство. Но, и семејството да се распадне поради неа.
Семејството е чудо на природата.

loading...