Вучиќ за зголемувањето на бројот на пациенти во Белград и Нови Сад: Повеќе не знаеме каде да ги сместиме луѓето

Loading...

Претседателот Александар Вучиќ за време на посетата на работите за изградба на „Дедиње 2“ рече дека повеќе не се знае каде да се сместат пациенти заразени со коронавирусот и дека се прават многу тестирања, и се надева дека ќе се забрза тестирањето.

– Гледаме колку е важно здравјето и затоа е важно да се создаде таков кардиоваскуларен гигант за да можеме да ги примиме сите луѓе. Чекаме проектот “ЦИПА” да започне со изградба на две ковид болници. Се соочуваме со голем проблем со бројот на заразени лица. Денес e поголем и од вчера, како и што очекувавме.

Не можам да ги разберам луѓето, особено оние што вршат јавна работа, да се занимаваат со јавното здравство. Верувам дека ќе го намалиме бројот на заразени лица пред крајот на неделава. До сабота, ќе го регулираме доцнењето и  откривањето на резултатите од тестот, за да пристигнат во рок од 24 часа. Ние ќе ја завршиме нашата работа, а остатокот зависи од луѓето – рече тој.

 

loading...