Геровски го прашува Љубчо дали влијателна амбасада му го наметнала Ден Дончев!?

Loading...

Геровски го прашува Љубчо дали влијателна амбасада му го наметнала Ден Дончев!? Интересно е зошто тоа било така. Ќе се вмеша ли сега и Груевски?

Втората легенда се совпаѓа со она „потцртаното“ од Љубчо: Ден му бил наметнат „од повеќе фактори од страна“. Хмммм… Прашувам, дали еден од тие фактори е една важна западна амбасада во Скопје? Дали Ден Дончев ја спечалил наклонетоста на таа западна амбасада на тој начин што подолго време бил „профајлер“ на Никола Груевски, или по нашки, кодош кој на странците им давал податоци за слабите точки на Никола, за неговата финансиска ситуација и за личните и семејни прилики? Дали таа западна амбасада сакала да го награди и за снимките за аферата „Македонска банка“, што му ги даде на Зоран Заев? Дали има вистина во легендата дека Љубчо бил повикан во таа амбасада, каде што бил советуван да го предложи Ден Дончев како заедничко кадровско решение со Обединети за Македонија?

Геровски: Љубчо кажи кој ти го наметна Ден Дончев

А денеска обвинителката Русковска потврди дека за Дончев се води истрага:

Се води истрага за Ден Дончев потврди денеска Вилма Русковска

* * * * Следете не на Фејсбук. * * * * Имаме интересни содржини секој ден, сите не се објавуваат на сајтот!!
loading...