Главниот обвинител на Хрватска бил масон! Побара да го разрешат!

Loading...

Главниот хрватски јавен обвинител Дражен Јелиниќ испрати барање до владата во Загреб да биде разрешен од функцијата, бидејќи бил дел од масонска ложа.

Оставката следува по неговиот разговор со министерот за правда Дражен Бошњаковиќ и по повикот од премиерот Андреј Пленковиќ да се повлече, бидејќи во спротивно ќе биде разрешен.

Јелиниќ изјави за медиумите дека од првиот ден ја извршувал функцијата посветено и професионално, а во својата работа се раководел само од Уставот и законите на државата.

ЈАС СУМ МАСОН – рече јавно Дражен Јелиниќ! Тој бил уценуван од тројвца новинари, кои се веќе уапсени. Тие барале пари од него за да не објават масонски обред во кој учествувал ДРАЖЕН…

Повеќе за МАСОНИТЕ НА ПУЛС24 прочитајте ТУКА

Следете не на Фејсбук. Имаме интересни содржини секој ден, сите не се објавуваат на сајтот!! За 5Г контроверзата ПРОЧИТАЈТЕТУКА.
loading...