Големото ресетирање на храната – ЕУ одобри да се јадат црвите од типот Tenebrio molitor beetle larvae

Loading...

Големото ресетирање на храната“ – Исушените жолти црви набрзо би можеле да влезат кон „полиците и рестораните во супермаркетите“ низ Европа.

27-те држави на Европската унија во вторникот дадоа зелено светло на предлогот ларвите на Tenebrio molitor beetle larvae (mealworms) да се пуштат на пазарот како „нова храна“.

* * * * Следете не на Фејсбук. * * * * Имаме интересни содржини секој ден, сите не се објавуваат на сајтот!!
loading...
Loading...