Голф „двојка“ е неуништлив автомобил

Loading...

Голф е култен модел на Фолксваген и важи за еден од најиздрливите автомобили на светот.
Посебно втората генерација на Голф кај нас и во регионот има специјален статус меѓу љубителите на германската марка – автомобилот многумина го сметаат за неуништлив.
На тоа во прилог оди и фактот што во Македонија и натаму се возат „двојки“, иако Фолксваген го прекина производството пред три децении. На Твитер се појави едно навистина интересно видео од соседството на кое може да се види како овој автомобил без проблем вози низ надојдената вода.

loading...