Го тужел љубовникот на неговата сопруга оти им го разорил бракот и се збогатил

Loading...

Однесувањето на неговата сопруга му било исклучително чудно и тој ангажирал приватен детектив за да ги потврди своите сомневања за брачно неверство.
Еден човек од Северна Каролина бил толку потресен од неговиот развод што го тужел љубовникот на неговата сопруга, за кој тврди дека е виновен за крајот на нивниот брак.
Оваа тужба резултираше со победничка пресуда од 750.000 американски долари.


Кевин Хауард го тужел љубовникот на неговата поранешна сопруга за отуѓување на наклонетост, а бидејќи во некои држави во САД има целосно право на тоа, тој ја добил парницата, потврдуваат судските документи.
Отуѓување на наклоноста, познат како американски закон за уништување бракови, дозволува еден сопружник да тужи лице за намерно мешање во брак. Тој вели дека го тужел љубовникот на неговата поранешна сопруга за да укаже на светоста на бракот.

loading...
Loading...