Град со големина на тениско топче ја погоди Словенија

Loading...

Невреме проследено со град со големина на портокал ги погоди синоќа јужните делови на Словенија, предизвикувајќи значителна штета.
Словенечкиот национален центар за вонредни состојби објави дека значителна штета е предизвикана во Кочевје и Чрномељ, како и во Рибница и Содражица.
Според љубљански медиуми, ангажирани биле 79 противпожарни бригади за да му помогнат на локалното население.

loading...