Граѓаните во ек на пандемија не се откажуваат од правење свадби- кривични пријави за угостителски објекти ширум Македонија

Loading...

Кривична пријава за прекршување на протоколите за работа добиле угостителски објекти во Скопје, Гостивар, Тетово, Боговиње и Арачиново кои организирале свадби со поголем број маси и без доволно растојание.
Со новите измени што веќе се во собраниска процедура, Инспекторатот ќе може и да издаде решение за забранана дејност од 10 до 30 дена и парични казни.
Државниот пазарен инспекторат добил ветување дека следната година ќе им бидат одобрени 20 нови вработувања. До тогаш, ќе се снаоѓаат како умеат.

loading...