Груевски: Предвремени избори нема да има, СДСМ има рок до недела

Loading...

Предвремени парламентарни избори нема да има, СДСМ има време да размисли до недела дали ќе учествува на локалните избори закажани за 24 март, изјави премиерот Никола Груевски.
„Измената на Законот е донесена во Парламентот. Можноста е на маса и се надевам дека и таму ќе преовлада разумот и дека ќе ја променат нивната одлука што ја донесоа“, изјави Груевски во Свети Николе каде што е во обиколка на поплавените подрачја.Според Груевски, она што се случи на 24 декември го осмислиле СДСМ уште во јули со цел да се создаде хаотична состојба, а лидерот на СДСМ, Бранко Црвенковски да поентира политички од кризата.„Ги доведоа во прашање нашите евроатлантски интеграции. Тоа го разбра целиот свет и Европа. Верувам дека, сепак, во последен момент тој човек ќе најде сили да излезе од ова деструктивно сценарио кое го обмисли и во кое ја втурна државата“, рече Груевски.
Макфакс
 Предвремени парламентарни избори нема да има, СДСМ има време да размисли до недела дали ќе учествува на локалнит

loading...
Loading...