Грција конечно донесе одлука за тоа дали ќе ја отвара границата со Македонија

Loading...

Грција донесе одлука границите да останат затворени за граѓани oд трети земји, пишува „Новости“.
И по 1 октомври, Грција нема да биде отворена за нашите граѓани. Тоа значи дека е продолжена забраната за влез во Грција на државјани од трети земји, во кои спаѓа и нашата земјa.
Поради неповолната епидемиолошка состојба во земјата, грчките власти забранија влез на наши граѓани на почетокот на јули, а таа одлука беше продолжувана во неколку наврати.

loading...