Грчката економија ќе закрепне во 2014 година

Loading...

Грчката економија дополнително ќе се намали во оваа година, за да во 2014 година уследи закрепнување, изјави во понеделникот гувернерот на централната банка Јоргос Правопулос.„Нема сомневање дека 2013 година ќе биде уште една многу тешка година“, рече гувернерот на  Bank of Greece на состанокот на акционерите на банката.Централната банка ја потврди прогнозата за пад на грчката економија од 4,5 отсто во оваа година, што е во согласност со прогнозите на Европската комисија.Грчката економија од почетокот на рецесијата во 2008 година вкупно се намалила за 20 отсто, а состојбата дополнително ја влошија мерките за фискално штедење на кои инсистираа меѓународните кредитодаватели.
МакфаксГрчката економија дополнително ќе се намали во оваа година, за да во 2014 година уследи закрепнување, изјави во

loading...
Loading...