„Гугл“ нефункционален во поединечни делови од светот

Во делови на Северна Америка и Европа вчера е регистриран пад на многу сервери на „Гугл“.
Голем број на корисници пријавиле дека не функционираат „ЈуТјуб“, „Џимејл“, „Аналитикс“, „Драјв“, „Снепчет“, „Нест“ и други апликации.


Најмногу пшроблеми имаат корисниците на источниот брег на САД, како и во Европа.
Компанијата „„Гугл“ потврди дека има проблеми, а се претпоставува дека главната причина е во „Клауд“.

Loading...