Далечинското е 20 пати повалкано од ВЦ-школката

Loading...

За време на чистење на куќата, честопати прескокнуваме некои предмети што ги користиме секој ден. Ново истражување потврди дека далечинскиот управувач содржи 20 пати повеќе бактерии отколку една тоалетна школка.
Далечинското треба да се чисти најмалку еднаш неделно. Две третини од испитаниците во анкетата (67 насто) признале дека никогаш не го чистат далечинското. Истражувачите зеле и примероци од далечинските на испитаниците, тоалетните школки и од теписите, заради нивоата на бактерии, габички и мувла на нив.
Резултатите се недвосмислени – далечинското е највалканиот предмет од сите. Во него имало и бактерии, и габи, и опасна мувла. Второ највалкано нешто е капакот на корпата за отпадоци, потоа тепихот во спалната соба, па тепихот во дневната соба и на крај, најчист – тоалетот.

loading...
Loading...