Дали знаете кои бои на кармини не подмладуваат?

Loading...

Како што е соопштено од страна на списанието Allure, Колеџот Гетисбург во САД спроведе голема студија во која учествувале 100 мажи и дошле до некои интересни заклучоци.
На мажите им биле покажувани фотографии од лица на жени на возраст од 20-70 години, и тие морале да погодат колку е стара секоја од нив. Сите жени носеле кармин на усните, а мажите ги правеле помлади оние кои носеле црвен и розов кармин, додека оние со блед кармини им изгледале постари.
Експертите велат дека ова се должи на контрастот помеѓу бојата на лицето и усните, кои го добиваме со носење кармин со црвени пигменти, па затоа ги охрабруваме жените кои сакаат да изгледаат помлади да ги одбегнуваат беж нијансите и да купат црвен, или барем еден убав кармин во розова боја.
 Како што е соопштено од страна на списанието Allure, Колеџот Гетисбург во САД спроведе голема студија во која учествув

loading...